Diótorta 2. recept

Recept elkészítése:

Diótorta 2. recept

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt,
25 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
4 tojás,
10 evőkanál feketekávé,
fél tasak sütőpor,

A krémhez:
2 dl tejföl,
1 tojás,
3 evőkanál liszt,
2 dl tej,
15-15 dkg margarin és cukor,
2 tasak vaníliás cukor,
20 dkg darált dió.

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a kávéval habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a diót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük. Kikent, lisztezett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. A krémhez a tejfölt a liszttel simára keverjük, majd beleütjük a tojást, és tovább keverjük. Végül felengedjük a tejjel, sűrű krémet főzünk belőle, és félretesszük hűlni. Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és az alapkrémhez adjuk. Jól összekeverjük, és beleforgatjuk a darált diót is. A tésztát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, és kívülről is bevonjuk. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: