Diótorta 1. recept

Recept elkészítése:

Diótorta 1. recept

Hozzávalók:
A tésztához:
10 tojás,
40 dkg porcukor,
2 tasak vaníliás cukor,
2,5 dkg kakaó,
30 dkg darált dió,
10 dkg liszt

A csokikrémhez:
20-20 dkg margarin,
porcukor és csokoládé

A fehér krémhez:
2 dl tej,
2 dkg liszt,1 tasak vaníliás cukor,
15-15 dkg margarin és porcukor.

Elkészítés:

A tojássárgákat a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan összekeverjük a tojássárgájával. Beleszórjuk a kakaót, a diót és a lisztet. Óvatosan összedolgozzuk, és ki- kent, lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, lassan sütjük. A csokikrémhez a margarint és a porcukrot jól kikeverjük, és a megpuhított csokoládéval habosra keverjük. A fehér krémhez a tejben elkeverjük a lisztet és a vaníliáscukrot, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a már kihűlt pépet. A tortát 3 lapra vágjuk, és a kétféle krémmel megtöltjük. A torta tetejét bevonjuk csokikrémmel, és a fehér krémmel díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: