Diós krémes recept

Recept elkészítése:

Diós krémes recept

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg cukor,
4 tojás,
10 dkg darált dió,
20 dkg liszt,
A krémhez:
2,5 dl tej,
2 evőkanál liszt,
20-20 dkg vaj és cukor,
1 tojássárgája,
1 tasak vaníliás cukor,
10 dkg darált dió,
1,5 dl rum,

A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé.

Elkészítés:

A tésztához a cukrot a tojássárgákkal és 10 evőkanál vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét, és jól összekeverjük. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük, megsütjük, és két lapra vágjuk.
A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, és kihűtjük. A vajat, a cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a darált diót és a rumot, végül a krémmel összevegyítjük. A tésztalapokat megtöltjük a krémmel, majd az olvasztott csokoládét a tetejére csorgatjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: