Csokoládés kókusztorta recept

Recept elkészítése:

Csokoládés kókusztorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojásfehérje,
30 dkg porcukor,
20 dkg kókuszreszelék,
5 evőkanál liszt,

A krémhez:
25 dkg csokoládé,
2,5 dl tejszín,
10 dkg porcukor,
20 dkg vaj.

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzá adjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Tortaformában megsütjük, kihűtjük, és három lapra vágjuk. A krém hozzávalóit egy habüstbe tesszük, kislángon sűrű krémmé főzzük, kihűtjük, majd hűtőszekrényben megdermesztjük. Felhasználás előtt kézimixelővel habosra verjük. Ezzel a krémmel megkenjük a tortalapokat, a tetejét és az oldalát is. A tetejére habrózsákat nyomunk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: