Csokitorta 3. recept

Recept elkészítése:

Csokitorta 3. recept

Hozzávalók:
A tésztához:
7 dkg margarin,
1 tojás,
25-25 dkg cukor és liszt,
4 dl kakaó,
3 dl tej,
1 tasak sütőpor,
fél citrom reszelt héja,

A krémhez:
2 dl tej,
15 dkg margarin,
2 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
3 evőkanál kakaó.

Elkészítés:

A tojást a margarinnal, a cukorral, a sütőporral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, a kakaót és a lisztet. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, először 5 percig; nagylángon, majd takaréklángon sütjük. Deszkára borítjuk, kihűtjük, és két lapra vágjuk. A krémhez a lisztből a tejjel besamelt főzünk, levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot. Amikor kihűlt, a kakaót és a vaníliáscukrot, végül a habosra kevert margarint. Megtöltjük, és bevonjuk a tortát, végül édes tejszínhabbal díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: