Csokis-mézes szelet recept

Recept elkészítése:

Csokis-mézes szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,
3 evőkanál méz,
3 kávéskanál szódabikarbóna,
1 kávéskanál szalakáli,
1 kiskanál fahéj,
csipetnyi őrölt szegfűszeg,
20 dkg porcukor,
2 dl tej,
3 evőkanál zsír,
80 dkg liszt,
baracklekvár,

A krémhez:
5 dl tej,
30 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
3 tojássárgája,
3 evőkanál liszt,
10 dkg étcsokoládé,
25 dkg vaj,

A díszítéshez:
10 dkg tortabevonó csokoládé.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, és elmorzsoljuk. Beletesszük a tojásokat, a mézet, a szódabikarbónát, a szalalkálit, a porcukrot és a fűszereket. Ezeket jól összegyúrjuk, és gyúrás közben folyamatosan hozzáadjuk a tejet. Jól összedolgozzuk, 4 részre osztjuk, és cipókat formálunk belőle. Fél cm vasragra nyújtjuk, és sütőlemezen egyenként megsütjük a tésztalapokat. A krémhez 4 dl tejet a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni. A maradék tejet, a tojássárgákat és a lisztet simára keverjük. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük, és állandóan kevergetve besűrítjük. Belekeverjük az olvasztott csokoládét. A tűzről levesszük, és addig kevergetjük, míg kihűl, végül hozzáadjuk a habosra kevert vajat. Az első tésztalapra rákenjük a krém felét. Rátesszük a második lapot, azt megkenjük baracklekvárral. Befedjük a harmadik lappal, arra rákenjük a maradék krémet. Végül rátesszük a negyedik lapot, és csokival bevonjuk. Téglalap alakúra szeleteljük a tésztát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: