Csíkos torta recept

Recept elkészítése:

Csíkos torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás,
20 dkg cukor,
10 dkg liszt,
1 citrom reszelt héja:

A krémhez:
15-15 dkg margarin és vaj,
10 dkg étcsokoládé,
15 dkg dió vagy mandula,
2 evőkanál kakaó.

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral, a citromhéjjal, a liszttel, a kemény habbá vert tojásfehérjével habosra keverjük. Kettéosztjuk, a felébe belekeverjük a kakaót. Külön-külön (de ugyanabban a formában) megsütjük, kihűtjük, és mindkettőt két lapra vágjuk, így 4 lapunk lesz. A töltelékhez a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a puhított csokoládét és a darált diót vagy mandulát. Megtöltjük a tésztalapokat (sárga tészta, töltelék, barna tészta, töltelék stb.) Végül a tetejét és oldalát is bekenjük a krémmel. Tejszínhabrózsákkal és csokireszelékkel díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: