Braziltorta recept

Recept elkészítése:

Braziltorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt,
18 dkg cukor,
3 tojás,
10 dkg vaj,
1 dl erős feketekávé,
2 dkg sütőpor

A krémhez:
40 dkg csokoládé,
8 dkg vaj,
1 dl rum.

Elkészítés:

A tésztához a cukrot a vajjal habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a kávét, apránként a lisztet, a sütőport, és alaposan összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180°C) kb. 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Közben egy lábosban, gőz fölött, 1-2 evőkanál víz hozzáadásával felolvasztjuk a csokoládét. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat és a rumot, majd habosra keverjük. A kihűlt tésztát két lapra vágjuk, megkenjük a krémmel, és a két tortalapot egymásra illesztjük. A tetejét és az oldalát is bevonjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük. Vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal díszíthetjük. Nagyon tömény, laktató, ezért a szokásosnál vékonyabb szeleteket vágjunk belőle!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: