Ananásztorta 1. recept

Ananásztorta 1. recept

Hozzávalók:
1 kerek piskótatorta,
1 ananászkonzerv,
4 dl tejszín,

A krémhez:
4 tojássárgája,
6 evőkanál porcukor,
1,5 evőkanál liszt,
3 mokkáskanál zselatinpor,
5 dl tej.

Elkészítés:

A piskótát 2 lapra vágjuk. A tejből a hozzávalókkal elkészítjük a krémet, kevés ananászlét adunk hozzá, és belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Egy tortaformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélén kilógjon. Az ananászszeleteket a forma aljára rakjuk, ráöntjük a krém felét, majd rátesszük az egyik piskótalapot. Meglocsoljuk ananászlével (kevés rumot vagy rumaromát is tehetünk bele), rátesszük a maradék krémet, majd a másik piskótalapot. Az egészet enyhén megnyomjuk, hogy a krém a tortaforma széléig feljöjjön, és hűtőszekrénybe tesszük.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk