Almatorta 1. recept

Recept elkészítése:

Almatorta 1. recept

Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg liszt,
fél tasak sütőpor,
2 dkg vaj,
2 tojás,
15 dkg cukor,

A töltelékhez:
1 kg alma,
20 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
10 dkg mazsola,
őrölt fahéj.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, a vajjal, a tojásokkal és a cukorral összegyúrjuk. Három részre osztjuk, és mindegyiket kinyújtjuk. Kivajazott tortaforma aljára egy vékony réteg tésztát teszünk úgy, hogy az oldalát is befedje. Elkészítjük a tölteléket: az almát nagyon vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, a kissé felfőzött mazsolával és a vaníliás cukorral. Egyharmadát rátesszük a tésztára, befedjük a következő lappal, melynek szélét az oldalsó tésztához nyomogatjuk. Erre ismét töltelék kerül, majd az utolsó réteg tészta. Forró sütőben megsütjük. Vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: