Csokoládés diótorta recept

Csokoládés diótorta recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:
25 dkg finomliszt,
10 dkg cukor,
13 dkg vaj vagy margarin + egy kevés a forma kikenéséhez,
1 tojás,
1 csipetnyi só.

Töltelék:
20 dkg dió,
2,5 dl tejszín,
3 egész tojás,
1 tojás sárgája,
10 dkg cukor,
1/2 kk őrölt fahéj.

A tetejére:
15 dkg főzőcsokoládé.

Elkészítés:

A lisztet és a cukrot egy tálba, kupacba öntjük. A közepébe mélyedést nyomunk. A kis darabokra vágott vajat vagy margarint, a sót és a tojást ebbe a mélyedésbe rakjuk. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Cipóvá formázzuk, és konyharuhával letakarva 30-40 percig pihentetjük.
A tésztát meglisztezett gyúródeszkán kerek lappá nyújtjuk, és úgy fektetjük egy kivajazott kerek tortaformába, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és 200 °C-os sütőbe tolva 15 percig sütjük. Közben a töltelékhez a durvára vágott diót, a tejszínt, a tojássárgáját, a három egész tojást, a cukrot és a fahéjat simára keverjük. A tejszínes-diós tölteléket a tészta üregébe simítjuk, és a közben 180 °C-osra állított sütőbe legalább 15 percre visszatesszük. A tortát a sütőből kivesszük, és a reszelt csokoládéval megszórjuk. Hidegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Sütés: 30 perc

The Mountain - 3D pólók