Zöldséges tarhonya recept

Recept elkészítése:

 Zöldséges tarhonya recept

Hozzávalók:
25 dkg tarhonya,
25 dkg vegyes leveszöldség,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál Vegeta (vagy 2 húsleveskocka),
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A tarhonyát két evőkanál forró olajon világosbarnára pirítom, majd rászórom a Vegetát és a törött borsot. Térfogatához képest dupla mennyiségű forró vízzel feltöltöm. Kis lángon, fedő alatt addig párolom, amíg az összes levét elfövi. Közben a zöldséget megtisztítom, és borsónyi kockákra aprítom. A megtisztított vöröshagymát nagyon finomra metélem, és a megmaradt olajon megfonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és a zöldséget is hozzátéve, befedve visszateszem a tűzre. Három-négy percig párolom, majd a már üvegessé vált zöldséghez hozzáteszem a szétzúzott fokhagymát. Még néhány percig együtt párolom, közben folyamatosan kevergetem. Felöntöm 2 dl forró vízzel, jól összeforralom, ezután hozzáöntöm a már majdnem kész tarhonyához. Az egészet jól összekeverem, és 10 percig fedő alatt, kis lángon párolom. Ezután a lángot eloltva alatta, további 10 percig hagyom befedve. Jóízű, laktató egytálétel, amelyet salátával teszek az asztalra.

Elkészítés ideje: 75 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: