Zöldpaprikás metélt recept
Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt,
25 dkg zöldpaprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A tésztát megfőzöm. Meleg vízzel leöblítve melegen tartom. Közben a megmosott zöldpaprikát kicsumázom, és a meghámozott vöröshagymával és fokhagymával együtt nagy lyukú darálón ledarálom. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a hagymás zöldpaprikát. Üvegesre fonnyasztom, ezután ráöntöm a tejfölt. Megsózom, megborsozom, és beleforgatom a főtt tésztát. Kicsit áthevítem és azonnal tálalom.
Elkészítés ideje: 40 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges