Vaníliás metélt recept

Recept elkészítése:

 Vaníliás metélt recept

Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt,
2 dl tejszín,
1 dl tej,
5 dkg mazsola,
fél zacskó vaníliás pudingpor,
4 dkg vaj,
2 evőkanál cukor és só a tésztához.

Elkészítés:

      A tésztát sós vízben megfőzöm és leöblítve, jól lecsöpögtetem. A felolvasztott vajra öntöm, és összekeverve, melegen tartom. Közben a pudingport beleszórom a tejbe, és simára keverem, majd a tejszínt is hozzáöntöm. Folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Beleszórom a cukrot és a megmosott, leszárazott mazsolát. Együtt forralom további egy percig. Ezután lehúzom a tűzről, és tűzforrón a főtt tésztára öntöm. Jól összekeverem a mártással, s befedve hagyom, hogy kihűljön. Mire kihűl, a mártás egy részét be is szívja. Kevés vaníliás cukorral meghintve, hidegen tálalom.

Elkészítés ideje: 50 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: