Recept elkészítése:
Tepertős-túrós csusza recept
Hozzávalók:
25 dkg csuszatészta,
10 dkg füstölt szalonna,
25 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve, lecsöpögtetem. Közben a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágom, és zsírját kiolvasztom. Három evőkanálnyi szalonnazsírra ráöntök 1 dl tejfölt, és összeforrósítva ráteszem a főtt tésztát. Jól összekeverem, és a szétmorzsolt tehéntúrót elosztom rajta. A megmaradt tejföllel lelocsolom, rászórom a szalonnapörcöt, és az egészet betolom az előmelegített, forró sütőbe. 5-6 percig erős lángon pirítom, és melegített tányérokra adagolva kínálom.
Elkészítés ideje: 40 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges