Tejfölös szalvétatészta recept

Recept elkészítése:

 Tejfölös szalvétatészta recept

Hozzávalók:
4 dl rétesliszt,
4 dl tejföl,
4 tojás,
10 dkg porcukor,
5 dkg finomra darált mandula vagy dió,
3 evőkanál vaj (vagy margarin),
1 zacskó vaníliás cukor,
1 mokkáskanál só,
a tálaláshoz rumos baracklekvár.

Elkészítés:

      A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tejfölt, a vaníliás cukrot, a diót és a lisztet. Egy tiszta konyharuhát vastagon bekenek a vajjal, és a tésztából hosszúkás cipót formálva, belekötöm olyan lazán, levegősen, hogy a fövés közben kedvére dagadhasson. Annyi sós vizet forralok, hogy a kendőbe kötött tészta kényelmesen beleférjen, és éppen ellepje. (Legjobb, ha egy mély tepsit használunk erre a célra.) 30 percnyi főzés után a vízből kiveszem, és lecsöpögtetem. A ruhából kibontom, és 1 cm vastag szeletekre vágom. Rummal ízesített barackízzel körülöntve tálalom.

Elkészítés ideje: 90 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: