Tarhonya Mérő módra recept

Recept elkészítése:

 Tarhonya Mérő módra recept

Hozzávalók:
25 dkg házi tarhonya,
10 dkg húsos füstölt szalonna (vagy sliced bacon),
20 dkg bármilyen fajta darált sertéshús (comb,
lapocka vagy nem zsíros dagadó),
50 dkg vastag húsú,
színes zöldpaprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
só és törött bors ízlés szerint.

Elkészítés:

      Nagy lyukú darálón keresztülengedem a füstölt szalonnát, a megmosott és kicsumázott zöldpaprikát, valamint a megtisztított vöröshagymát. Ezt a keveréket egy teflonserpenyőbe öntöm a darált hússal együtt, és fedő alatt, saját zsírján 10 percig párolom, időnként megkeverem. Közben a tarhonyát egy másik edényben a felhevített olajon szép barnára megpirítom, majd a térfogatához képest háromszoros mennyiségű vízzel feltöltve, fedő alatt ugyancsak megfőzöm. Közben megsózom, megborsozom, és belekeverem az összezúzott fokhagymát. Ha a tarhonya megpuhult és meg is duzzadt, összekeverem a hagymás-zöldpaprikás hússal. Az edényt szorosan befedve forró sütőben addig párolom, amíg az összes levét fel nem szívja.

Elkészítés ideje: 70 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: