Sonkás kocka recept

Recept elkészítése:

 Sonkás kocka recept

Hozzávalók:
25 dkg nagykocka tészta,
20 dkg főtt, füstölt sonka vagy nem nagyon zsíros tarja,
2 dl tejföl,
3 tojás,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só;
a tepsi kikenéséhez 2 evőkanál olaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      A tésztát a szokásos módon megfőzöm, meleg vízzel leöblítem, lecsöpögtetem, és melegen tartom. Közben a sonkát ledarálom. Saját zsírján egy-két percig pirítom, és teljesen kihűtöm. A tojássárgákat a tejföllel, simára keverem, és sóval, borssal ízesítem, majd hozzáadom a darált, pirított sonkát. Beleforgatom a főtt tésztát, és óvatosan hozzáadom a tojások fehérjéből vert kemény habot is. Az egészet jól összekeverem. Egy kisebb tepsit az olajjal kikenek, és a zsemlemorzsát beleszórom, majd belesimítom a sonkás-tojásos tésztát. Előmelegített, forró sütőben pirosbarna kérget sütök a tetejére. Forrón, kockákra vágva tálalom, és nem felejtek el salátát kínálni hozzá. Aki nem félti a vonalait, a tányéron még külön is megtejfölözheti.

Elkészítés ideje: 70 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: