Paprikás kagylótészta recept

Recept elkészítése:

 Paprikás kagylótészta recept

Hozzávalók:
25 dkg kagylótészta,
50 dkg zöldpaprika (minél több színű, annál gusztusosabb lesz az étel),
2 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl),
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztát megfőzöm, és leöblítve melegen tartom. Közben a zöldpaprikákat megmosom, kicsumázom, és kis kockákra aprítom. Egy lábosba beleöntöm az olajat. Ráteszem a megtisztított és finomra vágott hagymát, majd állandóan kevergetve üvegesre fonnyasztom. Hozzáteszem a paprikakockákat, megsózom, megborsozom, és fedővel betakarom. Addig párolom a saját levében, amíg üvegessé nem válik, ezután ráöntöm a tejszínt, és összeforralom. A paprikákat nem szabad nagyon megpuhítani, inkább "harapható" maradjon. A megfőtt és lecsöpögtetett tésztát beleforgatom a paprikába, végül a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet is belekeverem.

Elkészítés ideje: 50 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: