Olaszos kagylótészta recept

Recept elkészítése:

 Olaszos kagylótészta recept

Hozzávalók:
25 dkg kagylótészta,
fél liter paradicsom ivólé,
5 dkg füstölt szalonna,
10 dkg parmezán (jellegű) sajt,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál Vegeta,
1-1 teáskanál rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, fokhagyma és törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztát a szokásos módon megfőzöm. Meleg vízzel leöblítve melegen tartom. Közben a füstölt szalonnát egészen apróra vágom és a zsírját kisütöm. A zsíron üvegesre fonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát. Ráöntök fél dl vizet, és addig főzöm, amíg a hagymából pép lesz. Ezután beleszórom a rozmaringot, a bazsalikomot és a kakukkfüvet, meghintem a Vegetával és a törött borssal, majd hozzáadom a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Végül ráöntöm a paradicsomlevet is. Fedő alatt addig forralom, amíg az egész mártássá nem sűrűsödik. Ezután a mártásba belekeverem a reszelt parmezán sajt felét. A tésztát beleforgatom. Végül tűzálló tálba öntöm, tetejére szórom a megmaradt sajtot, és az előmelegített sütőben átforrósítom. (Nem szabad megpirítani, mert az égett sajt keserű lesz!)

Elkészítés ideje: 70 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: