Metélt tojáslepénnyel recept

Recept elkészítése:

 Metélt tojáslepénnyel recept

Hozzávalók:
10 dkg vékony metélt,
6 tojás,
2 dl tejföl vagy tejszín,
5 dkg füstölt szalonna,
4 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,
a tetejére 5 dkg reszelt füstölt sajt.

Elkészítés:

      A tésztát kis darabokra töröm, megfőzöm, leöblítem és lecsöpögtetem. A füstölt szalonnát egészen apróra összevágom, egy nagy serpenyőben (tojás- vagy palacsintasütőben) a zsírját kiolvasztom. A megmosott paradicsomokat apró kockákra metélem. A tojásokat a tejföllel habosra keverem, majd a borssal és a sóval fűszerezve, a főtt tésztát is belekeverem. A szalonnazsíron egy percig pirítom a megtisztított és összezúzott fokhagymát, ráteszem a paradicsomkockákat, és azonnal ráöntöm a tejfölös-tésztás tojást. A serpenyőt kicsit mozgatva, teljes felületén egyenletesen elterítem a tojásmasszát, és keverés nélkül sütöm meg az egyik oldalát. Óvatosan a tojáslepény alá nyúlva, körbefolyatom a még folyós masszát egészen addig, amíg a lepény egyben megszilárdul, majd rászórom a reszelt sajtot. Ezután már csak annyi ideig hagyom a tűzön, amíg az összes sajt rá nem olvad a tetejére. Cikkekre vágva, azonnal tálalom. (Adagonként is lehet készíteni, akkor a fokhagymás szalonnazsírt, a pörcöt, a tojásmasszát és a paradicsomot is négy részre osztom, és egyenként sütöm meg.)

Elkészítés ideje: 30 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: