Meggyes szarvacska recept

 Meggyes szarvacska recept

Hozzávalók:
20 dkg szarvacskatészta,
fél liter meggybefőtt vagy jó érett friss meggy,
4 tojás,
2 dl tejszín,
5 dkg vaj (vagy margarin),
a meggy édességétől függően cukor,
kevés só a tészta főzéséhez;
a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      A tésztát megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve melegen tartom. A meggyet megmosom, leszárazom (vagy levétől leszűröm), kimagozom, kicsorgó levét felfogom. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom a felolvasztott, de már nem meleg vajat, és csipetnyi sót, valamint a friss meggy (vagy 2 evőkanálnyi befőtt) levét. Ezután óvatosan, apránként belekeverem a tejszínt is. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd a gyümölccsel és a tojásos tejszínnel együtt lazán beleforgatom a tésztába. Az egészet beleterítem egy kikent és zsemlemorzsával meghintett kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba, és az előmelegített, közepesen forró sütőben szép pirosra megsütöm. Kockákra vágva kínálom. Hidegen, melegen egyaránt jó.

Elkészítés ideje: 90 perc

vissza a főoldalra