Mandulás kagyló recept

Recept elkészítése:

 Mandulás kagyló recept

Hozzávalók:
30 dkg kagylótészta,
10 dkg finomra darált mandula,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj (vagy margarin),
fél citrom leve,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve, jól lecsöpögtetem. Melegen tartom. A vajat felforrósítom, rászórom a darált mandulát, és egy percig, folyamatosan keverve, megpirítom. Ezután felöntöm a tejföllel és a citrom kicsavart, átszűrt levével. Sóval és a borssal ízesítve, kevergetés közben felforralom és két percig főzöm. A mandulás mártásba beleforgatom a tésztát, és a serpenyőben kevergetve ismét átforrósítom.

Elkészítés ideje: 50 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: