Kemencében sült húsos metélt recept

Recept elkészítése:

 Kemencében sült húsos metélt recept

Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt,
25 dkg sovány (bármilyen fajta) darált hús,
4 dl tejföl,
1 üveg ketchup,
50 dkg zöldpaprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors;
a tepsihez 2 evőkanál olaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa,
a tészta tetejére 5 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

      A tésztát forrásban lévő sós vízbe rakom, és félig megfőzöm. Ezután leszűröm, és lecsöpögtetem. Félreteszem. Az olajat felforrósítom, és megfonnyasztom rajta a megtisztított, valamint finomra metélt vöröshagymát, ezután pedig ráteszem a darált húst, és megsózom, megborsozom. Kevergetve, erős tűzön addig pirítom, amíg a hús minden darabkája megfehéredik. Ezt követően ráteszem a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott zöldpaprikát, majd saját levén, befedve, üvegesre párolom. Ismét megsózom. Egy kisebb tepsit olajjal kikenek, zsemlemorzsával megszórom, és a félig főtt tészta felét elterítem benne. Erre rákanalazom a húsos zöldpaprikát. Befedem a megmaradt tésztával, majd a ketchuppal elkevert, megsózott és megborsozott tejfölt rálocsolom. A tepsit nagyon szorosan, légmentesen befedem egy alufólia lappal, és az előmelegített, forró sütőben 25 percig párolom, ezután az alufóliát levéve, szép pirosra pirítom. Tálaláskor a kockákra vágott tésztát meghintem a reszelt sajttal.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: