Karfiolos tarhonya recept

Recept elkészítése:

 Karfiolos tarhonya recept

Hozzávalók:
25 dkg tarhonya,
40 dkg tisztított karfiol,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
2 tyúkhúsleves-kocka,
késhegynyi tört borókabogyó,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      1 evőkanál forró olajra rászórom a tarhonyát, és folytonosan kevergetve szép világosbarnára megpirítom. Félliternyi vizet ráöntök, 1 teáskanál sót beleszórok, és az egyik húsleveskockát szétmorzsolva beleteszem. Fedő alatt, kis lángon addig párolom, amíg az összes levét magába szívja. Közben a megtisztított karfiolt egészen apró rózsáira szedem, és langyos vízben megmosom, majd lecsurgatom. A megmaradt olajat egy jó nagy serpenyőbe öntöm, ezután pedig a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát ráteszem. Kevergetve üvegesre fonnyasztom, majd a tűzről lehúzom, és belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök 2 evőkanálnyi vizet, és beleteszem a karfiolrózsákat. A tűzre visszatéve néhány percig tovább pirítom. Közben kevergetem. Beleszórom a borókabogyót, beleteszem a megmaradt húsleveskockát, és annyi vizet öntök rá, hogy szűken lepje el a karfiolt. Fedő alatt 6 percig párolom, majd a tarhonyát és a tejfölt is beleöntöm. Óvatosan összekeverem, rászórom a megmosott és finomra metélt petrezselyemzöldet, majd ismét fedőt téve a serpenyőre, kis lángon, már keverés nélkül addig párolom, amíg ismételten magába nem szívja az összes levet.

Elkészítés ideje: 70 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: