Kapros kocka rákraguval recept
Hozzávalók:
25 dkg nagykockatészta,
1 kis doboz bármilyen fajta rákkonzerv (szétmorzsolt rákhús is megfelel),
6 dkg vaj (vagy margarin),
2 dl tej,
2 dl tejföl,
csokor friss kapor,
1 evőkanál finomliszt,
1 teáskanál Vegeta,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 gerezd fokhagyma,
a tésztához 1 evőkanál só.
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve, 4 dkg olvasztott vajon megforgatom, és melegen tartom. Közben a megmaradt vajat a liszttel habzásig hevítem, ezután ráöntöm a megmelegített tejet, rászórom a Vegetát, hozzáadom a reszelt citromhéjat és a törött fehér borsot. Folytonosan kevergetve sűrűre főzöm. A tűzről lehúzva belekeverem a finomra vágott kaprot, a tejfölt és a zúzott fokhagymát. A mártásba belekeverem a lecsorgatott és szétszedett rákhúst. A vajas főtt tésztát beleforgatom a rákraguba, és a tűzre csak annyi időre teszem vissza, amíg az egész jól átforrósodik. Természetesen közben kevergetem, hogy le ne égjen.
Elkészítés ideje: 60 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges