Káposztás tarhonya, II. recept

Recept elkészítése:

 Káposztás tarhonya, II. recept

Hozzávalók:
25 dkg tarhonya,
1 kis fej kemény,
fehér fejes káposzta (50-60 dkg),
4 evőkanál olaj,
2 evőkanál kristálycukor,
1 evőkanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A tarhonyát két evőkanál olajon szép világosbarnára pirítom, közben folyamatosan kevergetem, nehogy leégjen. 6 dl vizet ráöntök, megsózom, és fedő alatt, kis lángon addig párolom, amíg az összes levét elfővi. Közben a megtisztított fejes káposztát lereszelem vagy nagyon vékony metéltre vágom. Megsózom és 15 percig hagyom állni. A megmaradt olajon megpirítom, azaz karamellizálom a cukrot, óvatosan ráöntök 3 evőkanál vizet (vigyázat, az égett cukor nagyon sistereg a víztől, nem szabad föléhajolni, nehogy ránk fröcscsenjen!), és addig forralom, amíg a karamell egészen felolvad. Ekkor beleteszem az enyhén kicsavart káposztát, meghintem a törött borssal, és jól összekeverve fedő alatt üvegesre párolom. Ezután a fedőt leveszem a tetejéről, és folytonosan kevergetve megpirítom. Ha már zsírjára sült, a megduzzadt tarhonyával jól összekeverem. Ha szükséges, még kevés sóval és törött borssal utánaízesítem.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: