Kagylós tészta recept

Recept elkészítése:

 Kagylós tészta recept

Hozzávalók:
30 dkg kagylótészta,
1 doboz kagylókonzerv (lehet füstölt is),
1 dl tejföl,
1 csokor zöldhagyma (szárával együtt),
1 citrom leve és reszelt héja,
5 dkg vaj,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só,
a tetejére kevés tejföl.

Elkészítés:

      A konzervkagylót leszűröm. A levét serpenyőbe öntöm, és addig forralom, amíg az összes folyadék elpárolog belőle, csak az olaj marad benne. Ezután ráteszem a vajat és a megtisztított, összezúzott fokhagymát. Egypercnyi pirítás után ráteszem a megtisztított zöldhagyma karikákra vágott fehér részét. Kevergetve üvegesre pirítom, majd felöntöm a tejföllel és a citromlével. Rászórom a citromhéjat, a sót és a borsot, ezután összeforralom. Ekkor beleteszem a szétszedett kagylódarabkákat, és óvatosan beleforgatom a főtt tésztát. Nem tanácsos nagyon erősen keverni, mert a kagylódarabok eltörnek, szétkenődnek. Az egészet átöntöm egy tepsibe, rászórom a hagyma apróra vágott zöld szárát, és az előmelegített, forró sütőben jól átforrósítom. Ki-ki a tányérján meg is tejfölözheti.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: