Juhtúrós tarhonya recept
Hozzávalók:
30 dkg tarhonya,
20 dkg juhtúró,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál Vegeta,
1 csokor friss kapor,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
kevés só.
Elkészítés:
Az olajon világosbarnára pirítom a tarhonyát, majd rászórom a Vegetát és a törött borsot. 9 dl vizet ráöntök, és kis lángon, fedő alatt addig párolom, amíg az összes levét elfövi. Közben a tejfölben simára keverem a juhtúrót, hozzáadom a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Kevés sóval és a megmosott, finomra metélt kaporral összekeverem. A sűrű túrós mártást belekeverem a még tűzforró tarhonyába, majd ismét fedőt teszek rá, és egy pillanatra. felforralom. Ezután lehúzom a tűzről, és 20 percig hagyom saját gőzében. Tálalás előtt villával felkeverem, és salátával teszem az asztalra. Nagyon jóízű, ám szokatlannak tűnő, egyszerű étel.
Elkészítés ideje: 60 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges