Recept elkészítése:
Habos diós metélt recept
Hozzávalók:
ugyanazok, mint a diós metélthez;
a tetejére 3 tojásfehérje,
3 evőkanál sárgabaracklekvár,
2 evőkanál porcukor,
csipetnyi só;
a tepsi kenéséhez 2 dkg vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítés:
Az előző recept szerint elkészítem a diós metéltet, majd a vajjal kikent és morzsával meghintett tűzálló tálba vagy tepsibe terítem. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verem, hozzáverem a sárgabaracklekvárt és a sót, ezután a habot rásimítom a tészta tetejére. Előmelegített, nem túl forró sütőben sárgásbarnára sütöm, illetve inkább csak szárítom.
Elkészítés ideje: 50 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges