Recept elkészítése:
Gombás derelye recept
Hozzávalók:
A tésztához ugyanaz, mint a kapros túrós derelye receptben; a töltelékhez:
30 dkg gomba,
2 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
só,
a tetejére 2 dl tejföl.
Elkészítés:
A derelye tésztáját a leírt módon összegyúrom és kinyújtom. A töltelékhez a gombát tisztítás után nagyon vékony szeletekre vágom. A felforrósított olajon megpirítom, majd megsózom, megborsozom, és fedő alatt, saját levén megpárolom. Ha zsírjára sült, kihűtöm, és a derelyéket megtöltöm vele. A megfőzött és lecsöpögtetett tésztácskákat a tejföllel lelocsolva tálalom.
Elkészítés ideje: 120 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges