Finommetélt paradicsompaprikában recept

Recept elkészítése:

 Finommetélt paradicsompaprikában recept

Hozzávalók:
8 szép nagy paradicsompaprika,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg reszelt sajt,
10 dkg cérnametélt,
2 dl tejföl,
10 dkg párizsi (vagy más felvágott),
1 tojás,
só és törött bors ízlés szerint.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát két részre vágom. Az egyik darabot nagyon apróra, a másik darabot hajszálvékony szeletekre vágom. Az apró szalonna zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a nagyon apróra vágott és bőrétől megfosztott párizsit. Ezután hirtelen, erős lángon egy-két percig pirítom. A tűzről leveszem, és hagyom, hogy kissé kihűljön. Hozzákeverem a felveretlen tojást, a reszelt sajt felét, 1 evőkanál tejfölt, csipetnyi sót és törött borsot. Közben a tésztát a szokásos módon megfőzöm, leöblítem, és hozzákeverem a tojásos töltelékhez. A paradicsompaprikát megmosom, kicsumázom, ereit is kiszedem, és a tölteléket jól megpúpozva beletöltöm. Mindegyik paprika tetejére helyezek egy szelet füstölt szalonnát, majd kis tepsire rakom a megtöltött paprikákat. Alufóliával szorosan befedem, és 25 percre beteszem az előmelegített, forró sütőbe. Ezután a fóliát leszedem a tetejéről, és a megmaradt reszelt sajttal összekevert tejfölt rákenem. Néhány percre visszatolom a forró sütőbe, és szép világosbarnára megpirítom.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: