Csusza csőben sütve recept

Recept elkészítése:

 Csusza csőben sütve recept

Hozzávalók:
30 dkg tépett csuszatészta,
7 dkg vaj (vagy margarin),
10 dkg reszelt trappista sajt,
2 tojás,
4 dl tejföl,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 evőkanál só,
1 csapott mokkáskanál reszelt szerecsendió,
a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      Egy nagy, keskeny peremű tepsit a vajjal kikenek és a zsemlemorzsával behintem. A csuszatésztát a szokásos módon, 1 teáskanál olajat öntve a sós vízbe, megfőzöm, majd leszűröm és leöblítem. Ha jól lecsöpögött, olvasztott vajra teszem, és alaposan összeforgatom. A tésztát elterítem a tepsiben. (Minél vékonyabb rétegben fér el, annál jobb). A reszelt sajt felét félreteszem. A tojásokat a tejföllel habosra keverem, hozzáadom a fele reszelt sajtot és a szerecsendiót, ezután kevés sóval ízesítve, egyenletesen rálocsolom a tésztára. A megmaradt reszelt sajtot és a zsemlemorzsát is ráhintem. Az egészet fedetlenül betolom az előmelegített, közepesen meleg sütőbe, és a tetejét szép világospirosra sütöm. Kockákra vágva, salátával kínálom.

Elkészítés ideje: 50 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: