Recept elkészítése:
Rácponty recept
Hozzávalók:
1 kg ponty,
5 dkg füstölt szalonna,
80 dkg burgonya,
3 dkg só,
5 dl tejföl.
Elkészítés:
Egy nagyobb pontyot megtisztítunk, és hosszában felhasítjuk, majd külső felét ujjnyi távolságra bevagdaljuk, sóval bedörzsöljük. A bevágásokba vajdarabot vagy vékony füstöltszalonna-szeleteket nyomunk. Sós vízben kockára vágott burgonyát főzünk. Amikor a burgonya megfőtt, vajjal kikent tepsibe tesszük. Föléje helyezzük a pontyszeleteket, tejföllel leöntjük, és puhára sütjük. A halról a tejföl az alatta levő burgonyára folyik, és az egész a tejfölben párolódik mindaddig, míg a hal puha nem lesz.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges