Korhelyleves macskajajra recept

Recept elkészítése:

Korhelyleves macskajajra recept

Hozzávalók:
20 dkg sertésdagadó,
15 dkg füstölt kolbász,
4 dkg rizs,
80 dkg savanyú káposzta,
8 dkg zsír,
3 dl tejföl,
pirospaprika,
2 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só, törött bors.

Elkészítés:

      Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát a zsírban aranysárgára pirítjuk, belekeverjük a piros-paprikát, a megmosott és kis kockákra vágott sertéshúst, megsózzuk, egy kis törött borssal meghintjük, és fedő alatt, gyakori keverés közben pároljuk. Ha szükséges, közben egy kis csontlével vagy vízzel felengedjük, hogy le ne süljön. Ha a savanyú káposzta sós vagy túl savanyú volna, egy kissé kimossuk, de a levéből félreteszünk. Ha a kész leves nem elég savanyú, hozzáadunk ebből a léből. A savanyú káposztát háromnegyed részig puhára főzzük hurkalében vagy csontlében, majd hozzáadjuk a húst a pörköltlével, és tovább főzzük. Közben a megmosott rizst is és a megmosott kolbászdarabot is belerakjuk. A kolbászt 10 perc múlva kivesszük, és karikára vágjuk. Ha a hús és a rizs is megpuhult, behabarjuk a levesbe a tejfölt. Egy kicsit még forraljuk, majd a kolbászkarikákat is beletesszük. Ha szükséges, még sózzuk, esetleg a káposztaléből adunk hozzá és még néhány percig főzzük. A levesnek savanykásnak és kissé zsírosnak kell lennie.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: