Virslis csukott szendvics recept

Recept elkészítése:

Virslis csukott szendvics recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy puffancs (vagy 8 kis zsemle),
4-5 dl tej,
2 kis pár virsli,
10 dkg reszelt sajt,
3 dkg vaj,
1-1 teáskanál mustár és ketchup,
1 evőkanál majonéz,
2 evőkanálnyi csípős csalamádé,
1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt.

Elkészítés:

A puffancsokat úgy vágjuk félbe, hogy az egyik oldalon egyben maradjanak. Belsejüket kiszedjük. Az üregeket vajjal, mustárral, ketchuppal és majonézzel bekenjük. A virslik bőrét lehúzzuk és felkarikázzuk. A csalamádét, a virslikarikákat és a megtisztított, apróra vágott zöldhagymát elosztjuk a puffancsokban. A reszelt sajt egyharmadát is beleszórjuk, majd a töltött péksüteményeket kissé összenyomjuk, és a megborsozott, megsózott tejben megmártjuk. A tejből kivéve tálra rakjuk. Párpercnyi szikkasztás után ismét a tejbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük. Ezután előmelegített grillsütő rácsára (vagy sütőlemezre) rakjuk, és szép pirosra megsütjük. A megmaradt sajttal meghintjük, és a sütőbe visszatéve már csak annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad, de nem barnul.

Elkészítési ideje: kb. 25 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: