Töpörtyűkrémes szendvics recept

Recept elkészítése:

Töpörtyűkrémes szendvics recept

Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet körbevágott kenyér,
15 dkg töpörtyű,
1 tojás,
1 db héjában főtt burgonya vagy 2 evőkanálnyi lecsurgatott,
sós vízben főtt burgonya (maradék is lehet),
1 csapott evőkanál tejföl,
1 teáskanál mustár,
1 diónyi vöröshagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

A töpörtyűt, a megtisztított főtt burgonyát és a meghámozott vöröshagymát a húsdarálón kétszer átengedjük (vagy aprítógépben összezúzzuk), hogy jó pépes legyen, majd összekeverjük a nyers és felveretlen tojással. Mustárral, sóval, borssal és a tejföllel ízesítjük. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, ezután a krémet rákenjük a kenyérre. Előmelegített forró sütőben vagy grillsütőben szép piros kérget sütünk a tetejére. (Libatöpörtyűből a legfinomabb.) Finom és olcsó vacsora. Nagyobb adagot is érdemes belőle készíteni, mert a mélyhűtőben sokáig eláll (vagy tojás nélkül a normál hűtőtérben akár egy hétig is tárolható, és közvetlenül fogyasztás előtt keverjük bele a tojást).

Elkészítési ideje: kb. 25 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: