Töltött zsemle recept

Recept elkészítése:

Töltött zsemle recept

Hozzávalók 4 személyre:
8 db zsemle,
2 db egész tojás,
5 dkg reszelt sajt,
10 dkg füstölt szalonna,
2 db zöldpaprika,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tej,
kevés só és törött fekete bors.

Elkészítés:

A zsemlék tetejéről egy vékony "kalapot" levágunk, és a belét kiszedjük. A zsemleüregeket egy pillanatra megmártjuk a tejben, majd lecsöpögtetjük, és kis tepsire tesszük. A kalapokat szintén megmártjuk. A kivájt zsemlebelet a megmaradt tejjel, a nagyon gyengén felvert tojással, a reszelt sajttal, valamint a fokhagymaprésen átnyomott hagymával összekeverjük, majd a zsemléket jól megpúpozva megtöltjük a keverékkel. Mindegyikre ráillesztjük a tetejét, és a hajszálvékonyra vágott szalonnaszeletekkel betakarjuk. A tepsit betoljuk az előmelegített, forró sütőbe, és addig sütjük, amíg szép piros pörc sül rá. Bármilyen salátával vagy savanyúsággal nagyon finom ez az egyszerű étel.

Elkészítési ideje: kb. 30 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: