Sokmagos burger recept

Recept elkészítése:

Sokmagos burger recept

Hozzávalók 4 adaghoz:
fél csokor petrezselyem,
4 sárgarépa (40 dkg),
4 salátalevél,
1 körte,
1 ek. citromlé,
8 ek. majonéz (vagy majonézes szendvicskrém),
4 sokmagos rozszsömle,
4 csipet gyömbérpor.

Elkészítés:

Előkészítés: A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, és nem túl apróra lereszeljük. A salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk. A körtét megmossuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát gerezdekre vágjuk, és azonnal megcsepegtetjük citromlével.
A répát összekeverjük a petrezselyemmel és a majonézzel. A zsömlét kettévágjuk, az alsó felére egy-egy salátalevelet fektetünk. Erre egy-egy adag répás massza következik, majd ráfektetjük a körteszeleteket, megszórjuk kevés borssal és egy csipet gyömbérporral. Végül ráborítjuk a zsömle tetejét.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: