Sajtos kalács recept

Recept elkészítése:

Sajtos kalács recept

Hozzávalók 5 személyre:
1 kis foszlós kalács (50 dkg),
8 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg reszelt füstölt sajt,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál currypor,
1 mokkáskanál törött, fekete bors,
1 teáskanál mustár,
1 csipetnyi őrölt köménymag,
ízlés szerint só,
3 tojás,
10 db kemény paradicsom.

Elkészítés:

A kalácsot 10 egyforma szeletre vágjuk. A puha vajat összekeverjük 15 dkg reszelt sajttal (nem kell habosra keverni), majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott hagymát, a mustárt és a fűszereket. Ezután beletesszük a felveretlen tojásokat, és az egészet jól összekeverjük. A megmosott paradicsomokat vékony karikákra vágjuk. A kalácsszeletekre rákenjük a krémet, majd mindegyikre ráborítunk néhány karika paradicsomot. A szendvicseket sütőlapra helyezzük. Előmelegített, forró sütőben addig pirítjuk, amíg a paradicsom kissé összeesik. Ekkor kivesszük a sütőből, és egyenletesen rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. Csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt egészen megolvad, de még nem barnul. Sör is, bor is kitűnő hozzá. Jó előre elkészíthető, csak sütni kell tálalás előtt.

Elkészítési idő: 45 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: