Pulykás szendvics recept

Recept elkészítése:

Pulykás szendvics recept

Hozzávalók 8 darabhoz:
8 szelet közepes méretű,
kb. 1 cm vastagságú fehérkenyér,
1 evőkanál olívaolaj,
2 kisebb érett paradicsom,
1 csomó vizitorma,
175 g füstölt,
vékonyra szeletelt pulykahús,
3-4 evőkanál majonéz.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Minden kenyérszeletet megkenünk egy kis olívaolajjal. A kenyeret sütőlapra helyezzük és aranybarnára pirítjuk. Közben megmossuk a paradicsomot, és éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Megmossuk a vízitormát, szárazra töröljük, majd leszedjük a leveleket. A levélnyél alsó, húsosabb részét levágjuk. A pulykahúst egyenletesen elosztjuk a megpirított kenyérszeleteken, és ha szükséges, a húst összehajtjuk, vagy méretre vágjuk. Egy-egy adag majonézt, majd 2-3 paradicsomszeletet teszünk mindegyikre. Végül a pulykás szendvicseket kevéske vizitormával díszítjük. A kenyérszeleteket lapos tálca szélén tetszés szerint rendezzük el a maradék vízitormát pedig, középen elhelyezzük. Azonnal tálaljuk vagy hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalási javaslat
Ha köretként tésztasalátát adunk hozzá, a szendvicset, könnyű főfogásként kínálhatjuk. Ha francia kenyérrel tálaljuk, akkor kisebb falatokat készítünk belőle.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: