Elzászi szendvics recept
Hozzávalók:
5 dkg húsos szalonna,
4 vöröshagyma,
40 dkg savanyú káposzta,
só, őrölt bors,
őröl kömény,
2 ek. liszt,
1 francia-kenyér (bagette),
4 bajor kolbász (fehér kolbász) esetleg virsli,
2 ek. mustár,
a hagyma sütéséhez olaj.
Elkészítés:
A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, majd fél lereszelt vöröshagymát megfuttatunk rajta. A kissé feldarabolt káposztát beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, lefödve puhára pároljuk. A maradék hagymát vékonyan felszeleteljük, "gyűrűire" szedjük, lisztbe forgatjuk, és olajban aranybarnára sütjük. A franciakenyeret 4 részre vágjuk, majd egyenként elfelezzük, és a belsejüket kikaparjuk. A kivájt alsó részbe káposztát töltünk, a fele hagymával beterítjük, és a kolbászt rárakosgatjuk. Mustárral megkenjük, a többi káposztával befedjük, a maradék hagymát rászórjuk, végül a kenyerek felső részét ráborítjuk. Egyenként alufóliába csomagoljuk, és sütőben közepesnél erősebb lánggal (200 °C) 15-20 percig sütjük. Nagyon jól illik hozzá a sör.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges