Banános, diós kenyér recept

Recept elkészítése:

Banános, diós kenyér recept

Hozzávalók:
4 tojás,
1 1/2 pohár cukor,
1 pohár olvasztott vaj,
1 kiskanál mandulaolaj,
4 db jól érett, összenyomkodott banán,
2 1/2 pohár liszt,
2 1/2 kiskanál sütőpor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál ós,
1 pohár kókuszreszelék,
1 pohár durvára aprított dió,
1 pohár félbevágott meggy.

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Alaposan elkeverjük a tojásokat. Keverés közben hozzáadjuk apránként a cukrot, felolvasztott vajat és a mandulaolajat. Állandó keverés közben hozzátesszük a banánpépet. Nagy edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Hozzáadjuk a tojásos-banános masszát, alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a diót és a meggyet. Kiöntjük a tésztát két kizsírozott (20x10 cm-es) formába és sütőben sütjük 1 órán keresztül (tűpróba). A formákat hűtjük 10 percig, ezután drótból készült, rácsos alátétre tesszük, hogy a kenyér teljesen kihűljön.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: