Ünnepi csirkecomb recept

Recept elkészítése:

Ünnepi csirkecomb recept

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
1 kis fej vöröshagyma,
1 dl száraz fehérbor,
20 dkg gomba,
fél dl konyak,
2 evőkanál olaj,
1 dl tejszín,
2 dkg vaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 szál friss tárkony (vagy 1 mokkáskanál szárított tárkony),
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A megmosott csirkecombokat a forgóknál kettévágom és jól megsózom. A megtisztított vöröshagymát finomra metélem és olajon üvegesre fonnyasztom, majd a csirkecombokat ráteszem, és erős tűzön mindkét oldalát átsütöm. Ezután kiveszem a húsdarabokat a serpenyőből. A visszamaradt zsíradékon egy percig pirítom a finomra vágott tárkonyt és a petrezselyemzöldet, majd visszateszem a combokat. Ráöntöm a konyakot, meggyújtom, majd borral eloltom a lángot. A felszeletelt gombát hozzáadom, jól megsózom, megborsozom és fedő alatt puhára párolom. Végül beleöntöm a tejszínt, jól kiforralom és petrezselymes, vajas burgonyával vagy párolt zöldséggel kínálom.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: