Töltött csirkecomb recept

Recept elkészítése:

Töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
10 dkg gomba,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
3-4 evőkanál liszt,
1 tojás,
1 dl tej,
só és törött fekete bors ízlés szerint,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A csirkecombokat kicsontozom és kívül-belül megsózom. A megtisztított gombát nagyon vékonyra szeletelem, majd 2 evőkanál olajon, sóval, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, fedő alatt, saját levében puhára párolom, és zsírjára sütöm. Ha a töltelék langyosra hűlt, a csirkecsontok helyére töltöm. A combokat hústűvel összefogom és lisztbe mártom, majd a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és tejjel ízesített tojásba hempergetem. Ezután ismét lisztbe forgatom, végül bő, forró olajban pirosra sütöm. (Takaréklángon süljön, mert a comb vastagsága miatt a belseje nyers marad!) Sült burgonyával és salátával kínálom. Majonézes salátával hidegen is nagyon finom.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: