Tejszínes csirke recept

Recept elkészítése:

 Tejszínes csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
5 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
3 dl tejszín,
késhegynyi őrölt szerecsendió,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét feldarabolom, megsózom, a vajon mindkét oldalán lepirítom, majd hozzáteszem a megtisztított, négyrét vágott vöröshagymát (amit csak virágszerűen bevagdosok, hogy ne essen szét), rászórom a fűszereket és ráöntöm a tejszínt. Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom, időnként megfordítom. Ha a hús megpuhult, a vöröshagymát eldobom mellőle, és párolt rizzsel vagy petrezselymes újburgonyával kínálom.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: