Sajtos-mazsolás csirke recept

Recept elkészítése:

Sajtos-mazsolás csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg mazsola,
20 dkg vegyes leveszöldség,
10 dkg reszelt sajt,
25 dkg rizs,
5 dkg vaj,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál currypor,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom és nyersen feldarabolva kicsontozom. A csontokból, a bőrből a tisztított leveszöldséggel, sóval, borssal 5 dl levest főzök, majd finom szűrőn átszűröm és tűzálló tálba öntöm. Egy másik serpenyőben az apróra vágott vöröshagymát vajon lepirítom, majd átsütöm rajta a közben vékony csíkokra metélt csirkehúst. Ízesítem a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel és hozzáöntöm a megmosott, leszárazott mazsolát. Aláöntök egy dl vizet, és fedő alatt félpuhára párolom. Ezután levével együtt a leveshez öntöm, majd hozzáteszem a leszűrt, apróra vágott zöldséget és a váltott vízben átmosott, lecsöpögtetett rizst. Jól megsózom, megfűszerezem, a tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg a rizs az összes levet elszívja. Ha az étel elkészült, rászórom a reszelt sajtot és villával óvatosan átforgatom. Salátát kínálok mellé.

Elkészítés ideje: 75perc

Receptek kategória: