Sáfrányos csirke recept

Recept elkészítése:

Sáfrányos csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dkg vaj,
2 teáskanál sáfrányos szeklice (gyógynövényboltban kapható) vagy mokkáskanálnyi valódi sáfrány,
3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanálnyi szárított paradicsompaprika-kocka,
1/2 dl borecet,
1 teáskanál citromfű,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

      A tisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát a vajon megfuttatom, majd ráteszem a tisztított, darabokra vágott csirkehúst. Erős tűzön mindkét oldalát lepirítom. Közben 1/2 dl vizet forralok, beledobom a sáfrányos szeklicét, és 5 percig forralom. (Szép színét így adja ki legkönnyebben.) Ezután nagyon finom szűrőn átszűröm és csak a levét használom fel. (A sáfrányt azonmód használom.) A hús alá öntöm a sáfrányos levet, megszórom a többi fűszerrel, beleöntöm a borecetet, hozzáteszem a zúzott fokhagymát és a paradicsompaprika-kockát. Hozzáöntök még 1 1/2 dl vizet, és fedő alatt puhára párolom. Ha a hús puha, zsírjára sütöm és apróra tört tejfölös-sajtos főtt spagettival kínálom.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: