Részeges csirke római tálban recept

Recept elkészítése:

Részeges csirke római tálban recept

Hozzávalók:
1 csirke alkatrészeire bontva,
1 kg vegyes zöldség,
1 dl fehérbor,
só,
ízlés szerint fűszerek (általában borsot, vegetát, majoránnát, esetenként csípős paprikát használok),
petrezselyemzöldje.

Elkészítés:

      A beáztatott tál aljába fektetem a fűszerezett csirkedarabokat, ráborítom a vegyes zöldséget, kicsit sózom, meglocsolom a fehérborral, végül az apróra vágott petr. zöldet is rászórom. Hideg sütőbe teszem. A római tál használatánál nagyon fontos, hogy mindig hideg sütőbe kell tenni, és csak fokozatosan szabad melegíteni, gázsütőnél a 6-os fokozatig. Ha már a hús megpuhult, leveszem a tál tetejét, s kb. 15 percre visszateszem a sütőbe, hogy egy kicsit megpiruljon.

Elkészítés ideje: 75perc

Receptek kategória: