Mazsolás csirke I. recept

Recept elkészítése:

Mazsolás csirke I. recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
10 dkg mazsola,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 dl száraz vörösbor,
5 dkg füstölt szalonna,
2 szem összetört szegfűszeg,
1 mokkáskanál borsmenta,
3-4 evőkanál liszt,
kevés cukor,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A megtisztított és feldarabolt csirkét megsózom, lisztbe mártom. A nagyon apróra vagdalt füstölt szalonna zsírján üvegesre sütöm a finomra metélt vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát, majd átpirítom rajta a csirkedarabok mindkét oldalát. Ráöntöm a bort, rászórom a fűszereket, beleteszem a megmosott, leszárazott mazsolát és lefedem. Előmelegített, forró sütőben 40 percig párolom, ezután a fedőt levéve a tetejét megpirítom. Burgonyakrokett és fejes saláta illik hozzá.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: